Zes huizen in eenheidsbebouwing

Tekst van Eenheidsbebouwing in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/5004)

Eenheidsbebouwing van zes huizen, in totaal drie + twintig traveeƫn en vier bouwlagen onder pannen schilddak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels daterend uit het vierde kwart van de 19de eeuw; op de begane grond bewaarde neoclassicistische houten winkelpuien. Horizontale geleding van de gevels door middel van doorlopende lekdrempels, kordons, balkon en kroonlijst op klossen en tandlijst. Voorts ritmering van de gevelwand door de geheel met schijnvoegen belijnde gevels van nummers 5 en 9, die daarenboven voorzien zijn van brede balkons op de derde bouwlaag en van smalle balkons en entablementen op de bovenste verdieping. Rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen, waartussen de muurdammen als vlakke pilasters zijn behandeld.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine