Pakhuis De Trouw

Zogenaamd Magazijn "de Trouw". Pakhuis gedateerd door jaarsteen in achtergevel (aan binnenkoer): "Frans Verzwijvelen - Deken / en / John Heesterbeek - Onderdeken / legden den eersten steen van / dit magazijn / den 17 december 1922". Kunstnatuurstenen lijstgevel van vier traveeën en vijf bouwlagen in art deco. Drie linker traveeën als risaliet boven de daklijst boogvormig verhoogd; afdekkende gestrekte waterlijst. Rechts smalle ingangstravee; in de top het hermesteken. Op de begane grond rondboogpoortje en twee rechthoekige poorten. Hoger eenvoudige rechthoekige openingen.

Interieur: volledig opgetrokken in ter plaatse gestort gewapend beton, met vlakke vloeren op betonnen moer- en kinderbalken-constructie, rustende op betonnen kolommen. Interne hijskoker achter rechts gesitueerde poort, en aan achterzijde van laad-doorgang.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine