Neoclassicistisch burgerhuis

Tekst van Neoclassicistisch burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4984)

Breedhuis van zeven traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen plint, te dateren midden 19de eeuw. Gevel geleed door brede puilijst, gekornist kordon en imitatievoegen op begane grond, klassieke gevelbeëindiging. Rechthoekige muuropeningen, op bovenverdieping in geriemde omlijsting met oren. Rechts, twee traveeën breed en twee bouwlagen hoog bijgebouwtje met imitatievoegen op begane grond en rechthoekige vensters op doorlopende lekdrempels, hogerop groot blind paneel.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine