Neogotisch burgerhuis

Neogotisch burgerhuis van drie traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat), uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Bakstenen lijstgevel met geblokte hardstenen plint. Boven de uitspringende ingangstravee, een puntgevel met overhoeks topstuk en rondboogvenster; verder rechthoekige dakvenster met driehoekig fronton en lekdrempel op consooltjes. Gevel verlevendigd met doorlopende banden, kwartholle negblokken, hoekstenen, ronde steigergaten, alle van witte natuursteen en fel gekrulde muurankers. Licht getoogde vensters, op de bovenverdieping bekroond met een deels omlopende waterlijst. Links spitsbogige toegangspoort geflankeerd door schamppalen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine