Twee traditionele diephuizen

Twee gekoppelde, traditionele diephuizen die minstens opklimmen tot de 17de eeuw, en in neoclassicistische stijl werden aangepast met een lijstgevel tijdens de eerste helft van de 19de eeuw. Oorspronkelijk twee bouwlagen waarvan het hoge gelijkvloers wijst op een vroegere insteek, en drie traveeƫn onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). De geveltoppen werden vervangen door een halve verdieping. Bepleisterde lijstgevels met registers van gekoppelde, rechthoekige vensters met kwartholle dagkanten op geprofileerde, kordonvormende lekdrempels. Holronde daklijst met houten gootlijst. In nummer 24 rechthoekige deur in classicistische omlijsting uit het laatste kwart van de 18de eeuw, het kwarthol geprofileerde beloop versierd met guirlandes en een voluutsleutel. De begane grond van nummer 26 is verbouwd.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine