Magazijn Godfried

Magazijn Godfried, aanbesteed op 9.9.1904. Opgetrokken rond een kleine binnenkoer. Merkwaardige arduinen ("Petit granit") lijstgevel van acht traveeën en vijf bouwlagen onder plat dak, gemarkeerd door een centraal risaliet met getoogde omlijsting en gevelsteen, waarop "Godfried". Eenvoudige rechthoekige laadvensters in de zijvleugels verbonden door balkons met gietijzeren leuningen.

Interieur opgetrokken in gewapend beton met wapening van zacht staal, omgeven door kiezelbeton. Vlakke betonvloeren op afgeschuurde betonnen moer- en kinderbalken, op afgeschuinde betonnen kolommen.

Op binnenkoer: ijzeren lier met drijfasen electromotor Moës-Luik, 2,5 pk, 750 t/m 220 V, 37 A, z.d.

• Archief Technische Dienst Havenbedrijf, Lastkohier voor het bouwen van een stapelhuis op de Godefriduskaai - Cahier des Charges relatif à la construction d'un entrepot au quai Godefroid, 9.9.1904.
  • FIERENS J. 1977: Antwerpse Stapelhuizen: een balans van 1850 tot 1910 , onuitgegeven eindwerk, Nationaal Hoger Instituut voor Bouwkunst en Stedenbouw Antwerpen, 74.
  • HIMLER A. 1976: Inventarisering industrieel-archeologische relicten... Gedeelte haven-archeologie , Werkdocument, Antwerpen, 4.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine