Gekoppelde burgerhuizen met pakhuis

Tekst van Geheel van gekoppelde burgerhuizen en pakhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4952)

Breedhuis van zeven traveeƫn en drie bouwlagen, daterend uit het tweede tot derde kwart van de 19de eeuw. Gecementeerde lijstgevel met verkleinende ordonnantie en middenrisaliet bekroond met een driehoekig fronton. Rechthoekige vensters steunend op doorlopende gekorniste lekdrempels. Verbouwde benedenverdieping onder een brede puilijst. Risaliet met poortomlijsting van arduin waarin drie ingeschreven rondbogen met wortelmotief in de zwikken; spijtige inwerking van een garagepoort; hogerop gekoppelde drielichten met tussenstijlen uitgewerkt als pilasters (tweede verdieping) en als Corinthische zuiltjes (derde verdieping).

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine