Herenwoning

Tekst van Architectenwoning Edmond Leclef (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4946)

Brede herenwoning van vier traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel in sobere neoclassicistische stijl, daterend uit derde kwart 19de eeuw. Horizontale markering van de verdiepingen door middel van brede puilijst, balustrade met balkon op tweede bouwlaag, doorlopende dorpels, kordons, waterlijsten en kroonlijst op modillons en tandlijst. Begane grond op hoge arduinen plint met rechthoekige keldermonden; diepe schijnvoegen en rechthoekige vensters en vleugeldeur. Twee centrale bel-etagevensters voorzien van sleutels en entablementen op consoles; overige bovenvensters in geriemde lijstjes met oren. Fries uitgewerkt als een smal mezzanino.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine