Tekst van Burgerhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4936)

Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak (leipannen) met twee oeil-de-boeufs in plastisch versierde omlijsting. Te dateren vierde kwart 19de eeuw. Neoclassicistisch bepleisterd en beschilderd lijstgeveltje op sokkel van arduin. Drie traveeën brede pui met schijnvoegen. Hoofdverdieping speciaal gemarkeerd door een balustrade onder, en een zwaar driehoekig fronton boven de vensters. Voorts, rechthoekige vensters en deur in verschillende omlijsting. Een klassiek entablement als bekroning.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine