Dokterswoning

Tekst van Dokterswoning in neorégencestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4921)

Enkelhuis van drie traveeën en vier bouwlagen te dateren in het eerste kwart van de 20ste eeuw, opgetrokken uit witte natuursteen. Eerste bouwlaag - onder een brede puilijst - en tweede verdieping verlevendigd met bossages. Hoger opgaande middentravee benadrukt door een stenen erker bekroond met een balkonleuning op de tweede bouwlaag en door de doorlopende rondboogomlijsting van de bovenverdiepingen. Segmentboogvensters in geriemde omlijstingen met oren steunend op lekdrempels met paneelwerk; de vensters van de hoofdverdieping en het balkon worden bekroond met een gebogen waterlijst en een fraaie sleutel. Gebogen kroonlijst op klossen en consoles boven een omlopend geleed kordon.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine