Eenheidsbebouwing

Tekst van Hoekcomplex in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4918)

Samen met Brouwersvliet nummer 44, eenheidsbebouwing van vijf + één + zes traveeën en vier bouwlagen onder een leien mansardedak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met een afgeronde hoektravee afgelijnd door geblokte pilasters; sterk horizontaal accent door een doorlopend balkon op consoles, doorlopende lekdrempels en kordons en de versierde borstweringen. Rechthoekige vensters met penanten uitgewerkt als pilasters, laatstgenoemde met Ionische kapiteeltjes op de tweede verdieping. Gekorniste kroonlijst met tandlijst op klossen en zware gegroefde consoles, hogerop vijf dakkapellen met een driehoekig fronton en een oeil-de-boeuf. Winkelpuien op begane grond.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine