Falconpoort

Falconpoort van 1671, enige overblijfsel van het in 1810 gesloopte Falconklooster. Hardstenen geringde pilasters met versierde beulingen en Ionsche kapitelen waarop de geblokte rondboog; cartouchesleutel met het opschrift: "VerVs RegV- / LarIVM/ DoCtor". Versierde boogzwikken met rolwerk en rozetten onder een gekorniste waterlijst. Aan de achterzijde: bakstenen korfboog. Achterbuurt met één huisje met een oude kern (ten noorden) en een Onze-Lieve-Vrouwebeeldje onder baldakijn tegen een bepleisterde lijstgevel (ten zuiden).

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine