Koffiebranderij

Tekst van Pakhuis met kantoor in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4912)

Koffiebranderij, vier traveeƫn en drie bouwlagen opgetrokken circa 1900 (?). Natuurstenen lijstgevel met op de benedenverdieping bossages van arduin. Bovenbouw gemarkeerd door lisenen vertrekkend vanop de brede puilijst en aansluitend bij een geleed kordon, een blind fries en een kroonlijst met tandlijst op klossen; hogerop een blinde attiek. Getoogde openingen op de benedenverdieping, rondboogvormige vensters en deurvensters met imposten, gekrulde sluitstenen en geprofileerde archivolten op hoofdverdieping; hogerop rechthoekige vensters geflankeerd door pilasters met lijstkapiteeltjes.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine