Kantoorgebouw

Tekst van Telefooncentrale Regie van Telegraaf en Telefoon (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4886)

Gelegen in de Cellebroedersstraat. Kantoorgebouw met lijstgevel van negen traveeƫn en vier bouwlagen in neoclassicistische stijl uit begin 20ste eeuw met parement van witte natuursteen met hardsteen voor de geblokte benedenverdieping. Horizontale gevelmarkering met gekorniste puilijst en per twee of drie gekoppelde rechthoekige vensters, waartussen composiete pilasters, op de begane grond betralied; bekronende hardstenen entablementen. Gekorniste kroonlijst op tandlijst met modillons.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine