Twee neoclassicistische enkelhuizen

Samenstel van twee neoclassicistische enkelhuizen van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak; bepleisterde lijstgevels op hoge sokkel van arduin die een geheel vormt met de lekdrempels van de benedenverdieping. Linker en rechter risaliet met rondboogpoort in bewerkte omlijsting en twee boven elkaar gestelde balkons op consoles, respectievelijk met balustrade en gietijzeren leuning. Horizontaal ritme door het bossagewerk van de begane grond, de opeenvolgende balusterborstweringen en spiegels van tweede en derde bouwlaag, de gevelbeëindiging met tandlijst en gekorniste kroonlijst op klossen. Eenvoudige rechthoekige vensters in geriemde omlijsting met smalle sleutel.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine