Kantoorgebouw in beaux-artsstijl

Tekst van Kantoorgebouw in beaux-artsstijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4869)

Enkelhuis in neo-Lodewijk XVI-stijl (eerste kwart van de 20ste eeuw) van drie traveeën en drie bouwlagen Bepleisterde en beschilderde lijstgevel; begane grond belijnd met schijnvoegen die boven de muuropeningen uitstralen; brede puilijst. Bovenverdieping geritmeerd door kolossale pilasters met verdiepte schachten versierd met guirlandes. Rechthoekige vensters, op benedenverdieping met afgeronde bovenhoeken en brede sleutels. Panelen met festoenen op borstwering van bovenverdieping. Klassieke gevelbeëindiging bekroond met balustrade tussen postamenten met siervazen. Dak verhoogd met achteruitwijkende verdieping.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine