Neoclassicistisch herenhuis

Neoclassicistisch dubbelhuis van vijf traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak waarvan gevel verbouwd werd in 1870. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen plint met schuine afzaat. Horizontaal geleed door puilijst en kordon vormende lekdrempels van de tweede bouwlaag. Rechthoekige vensters, op eerste bouwlaag met gebogen ijzeren hekken met speerpunten, op bovenverdiepingen in geriemde omlijsting verrijkt met oren (tweede bouwlaag). Imitatievoegen op begane grond. Derde bouwlaag met afzonderlijke lekdrempels op gegroefde consooltjes met dropmotief waartussen panelen. Gelede architraaf, met panelen versierde fries onder kroonlijst met tandlijst op klossen.

• Stadsarchief Antwerpen,bouwdossier 1870#106.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine