Sanatorium Licht en Lucht

Breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen gebouwd in 1922 naar ontwerp van architect Ferdinand Dermond (zie gevelsteen). Bakstenen lijstgevel verlevendigd met siercement op arduinen plint met holle afzetting. Rechts, licht uitspringende deurtravee met op paneel bovenaan LICHT en LUCHT (zie oprichting van het gebouw ter bestrijding van de tuberculose). Linkerdeel van gevel geritmeerd door lisenen met kapiteel op brede puilijst. Segment- en schouderboogvormige vensters met lekdrempels. Zij- en achtergevel van respectievelijk acht en vier traveeën in zelfde stijl.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine