Maritime Building

Kantoorgebouw op hoek Verbrande Entrepotstraat zogenaamd "Maritime Building", opgetrokken in art-decostijl, volgens gevelsteen van 1926. Lijstgevels van drie en zeven traveeën en vijf bouwlagen met verhoogde middenpartij in de voorgevel beëindigd met golvend fronton. Begane grond van natuursteen of simili. Bovenbouw van baksteen met gebruik van natuursteen en cementbanden voor constructieve en decoratieve elementen. Duidelijk afgelijnde bouwlagen, verticaal geritmeerd door drie halfrond uitkragende traveeën begrensd door lisenen met versierde topstukken. Borstweringen met typische art-decoreliëfs.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine