Tekst van Kantoorgebouw in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4816)

Enkelhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder plat dak. Natuurstenen gevel, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel verticaal geritmeerd door de brede penanten, behandeld als imitatiebossage op de benedenverdieping en als pilasters op de hogere verdieping. Rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen op de benedenverdieping; brede gekorniste puilijst, waarboven de dito doorlopende lekdrempels van de eenvoudiger vensters van de tweede bouwlaag Op de derde bouwlaag, per travee twee gekoppelde rondboogvensters op doorlopende dorpels. Geprofileerde kroonlijst op klossen, waartussen casementen; op de fries trigliefen, afgewisseld met medaillons; eenvoudige, gelede architraaf.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine