Herenhuis

Tekst van Laatclassicistisch herenhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4813)

Statige neoclassicistische herenwoning van zeven traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw. Begane grond belijnd met imitatievoegen, waaiervormig boven de vensters en brede puilijst. Centrale, later aangebrachte erker op de tweede bouwlaag. Eenvoudige, rechthoekige vensters met lekdrempels en tralies op begane grond; gesmede ijzeren leuningen op de bovenverdieping. Gevelbeëindiging door middel van houten, geprofileerde kroonlijst op klossen, waaronder geleed kordon.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine