Tekst van Laatclassicistisch burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4812)

Neoclassicistisch burgerhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, in de kern opklimmend tot de 17de eeuw, doch aangepast in de eerste helft van de 19de eeuw. Gevel oorspronkelijk horizontaal gemarkeerd door een brede, nu gedeeltelijk verdwenen puilijst. Sporen van muurankers (één bewaard). Fraaie deuromlijsting van hardsteen met entablement en geprofileerde dagkanten. Eenvoudige rechthoekige vensters met lekdrempels, op de benedenverdieping getralied. Gevelbeëindiging door middel van houten kroonlijst op kwarthol geprofileerde lijst, waaronder geleed kordon. Gedeeltelijk aangepaste benedenverdieping.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine