Hypothecaire Beleggingsbank

Hoekhuis, kantoorgebouw, van vier + vier traveeƫn en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak. Lijstgevel van witte natuursteen op arduinen sokkel naar ontwerp van Gustave Fierens (gevelsteen), daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw in een sober laat-neoclassicisme. Begane grond gemarkeerd door brede puilijst en imitatievoegen; eenvoudige rechthoekige betraliede vensters. De twee bovenste bouwlagen verticaal geritmeerd per travee door middel van doorlopende vensteromlijstingen, op de hoogste verdieping met bewerkte sleutels en decoratief rankwerk op de vensterdammen. Aan de Sint-Maartenstraat twee blinde travee. Brede, houten kroonlijst op tandlijst en klossen, waaronder een kordon. Per twee gekoppelde dakvensters met houten omlijstingen met imposten en vooruitspringende waterlijst.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine