Tekst van Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4805)

Diephuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen, voornamelijk onder zadeldak (leien). Lijstgevel, verhoogd met een schoudergevel, voornamelijk met natuurstenen parement (witte natuursteen en blauwe hardsteen) in neorenaissancestijl, begin 20ste eeuw te dateren. Haast totaal verbouwde begane grond op beschilderde sokkel (kwartholle aflijning) en brede puilijst. Hoge rechthoekige vensters met waterlijsten en op de tweede bouwlaag doorlopende lekdrempels. Houten kroonlijst op modillons, onderbroken door de verhoogde schoudergevel met bolvormige bekroning en overhoeks geplaatst topstuk. In de top een rechthoekig venster onder blind boogveld.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine