Kazemat van de Hollandlinie

Tekst van Duitse bunkers 'Stützpunkt Mauritz' (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/48024)

Bunker uit de Erste Wereldoorlog, aan het Schipdonkkanaal, deel uitmakend van de Hollandlinie, een versterkingslinie van Antwerpen naar de kust, 75 km lang, aangelegd in 1917 door het Duitse leger, tegen een mogelijke landing van het Engelse leger en de geallieerden vanuit Nederland, via de Westerschelde. De betonnen bunker was oorspronkelijk gecamoufleerd als hoevegebouwen.

• NOTTEBOOM W., Tachtig jaar geleden eindigde de Eerste Wereldoorlog, Heemkundige kring het Ambacht Maldegem, jaarboek 1998, p. 301.

Auteurs:  Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen