Amerika-Natie

In binnenblok gelegen pakhuis in eclectische stijl bereikbaar via een overbouwde toegangspoort. Bakstenen constructie uit eind 19de eeuw of begin 20ste eeuw, van drie bouwlagen en tien traveeën onder zadeldak. Kleine rechthoekige openingen onder ijzeren I-balk als latei, en op hardstenen dorpels; laaddeuren in tweede, vijfde en achtste travee, met boven vijfde travee metalen hijsbalk met katrol; begane grond van vierde en vijfde travee recent opengebroken voor brede rechthoekige poort. Kruisvormige ankers tussen bouwlagen en traveeën; open metalen trap over al de bouwlagen in de laatste travee De tussenvloer tussen de eerste en tweede bouwlaag is opmerkelijk zwaar uitgevoerd door middel van kleine bakstenen troggewelven tussen metalen I-balken; laatstgenoemde rusten op zware in de buitenmuren bevestigde samengestelde liggers (geklonken randplaten op I -balken).

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine