Bierpakhuis

Tekst van Bierpakhuis van brouwerij De Zon (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4796)

Pakhuis (einde 19de eeuw) van vier bouwlagen, drie traveeën met puntgevel (nok loodrecht op de straat). Venstertravee in verdiepte nissen onder gedrukte driepasboog, met boven openingen der derde bouwlaag in linkse en rechtse travee, en boven opening der vierde bouwlaag in middentravee bas-reliëf met vrouwengelaat in zonnesymbool; vensters met ijzeren roedeverdeling; fraaie sierankers. De begane grond en het interieur werden tot garages verbouwd; interieur vernieuwd door middel van beton, doch op sommige plaatsen oude gietijzeren kolommen met geprofileerde kolomkop op opleggingen - waarop breide troggewelven tussen ijzeren I-balken - nog merkbaar.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine