Traditioneel diephuis

Diephuis van twee traveeën en twee verdiepingen onder zadeldak (mechanische pannen), opklimmend tot de tweede helft van de 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw. Bepleisterde trapgevel (acht treden + aanzet overhoeks topstuk): behouden muurankers met krulmotief. Bovenverdieping met rechthoekige vensters voorzien van rolluikkasten en lekdrempels. Top gemarkeerd door waterlijsten en voorzien van rechthoekige luikgaten die hun waterlijsten behielden. Begane grond vrij recent verbouwd voor breed winkelraam en poort; hoogte kant oorspronkelijke insteekverdieping vermoeden (zie nummer 9). Achtergevel: gecementeerde puntgevel.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek