Geboortehuis Gustaaf Wappers

Tekst van Winkelhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4743)

Breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Bepleisterde lijstgevel in neoclassicistische stijl uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Houten winkelpui van het "klassieke" type; vleugeldeuren met bovenlicht aan weerskanten van winkelraam; puilijst met tandlijst en klossen over de ganse gevelbreedte. Bovenbouw horizontaal gemarkeerd door onderling verbonden lekdrempels en kordons. Rechthoekige vensters in riemomlijstingen, voorzien van kleine ijzeren leuningen. Borstweringen, op de bel-etage verdiept, met paneelwerk. Fraaie gevelbeëindiging: houten kroonlijst met tandlijst en klossen op bewerkte consoles, afgewisseld met panelen en onderling verbonden door kordons. Gedenkplaat: "Geboortehuis van/ Gustaaf Wappers/ kunstschilder/ 1808-1874".

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek