Twee gekoppelde woningen in eclectische stijl

Tekst van Twee gekoppelde woningen in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4741)

Breedhuis van drie traveeën en drie verdiepingen onder zadeldak (Vlaamse pannen); bouwaanvraag van 1898 naar ontwerp van architecten J.B. Vereecken en Zoon (ook twee links aanpalende huizen) voor Henri Voet, waarbij fabriek zou omgevormd worden tot woonhuizen.

Rode bakstenen lijstgevel verlevendigd met gele baksteen voor speklagen en ontlastingsbogen. Horizontaal gemarkeerd door doorgetrokken lekdrempels en geleed stuc-kordon eronder. Bovenverdieping met licht vooruitspringende middentravee op boogfries. Licht getoogde muuropeningen. Kroonlijst op klossen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek