Traditioneel diephuis

Diephuis van drie/twee traveeën en drie verdiepingen onder zadeldak (mechanische pannen), in kern daterend uit de tweede helft van de 16de eeuw of de 17de eeuw. Aangepaste gecementeerde tuitgevel met behouden muurankers, rechte en loodrecht-vormige in de top.

De twee traveeën brede hoofdverdieping is mogelijk een 19de-eeuwse aanpassing, gezien de drie gekoppelde muuropeningen op de eerste en derde verdieping. Rechthoekige vensters, 19de-eeuwse aanpassingen van de oorspronkelijke kruiskozijnen; enkel de zijvensters van de derde bouwlaag bleven de tussenstijlen en -dorpels bewaard, benevens de kwartholle profilering van de dagkanten (zandsteen?).

Eenvoudig rechthoekig luikgat in de top, waarvan de latei rust op karbeeltjes.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek