Britse militaire begraafplaats

Tegenover de Keeses Molen, aan de voet van de Hoge Berg: Britse militaire begraafplaats aangelegd in 1945 naar ontwerp van Ph. Hepworth voor 97 Britse en drie Canadese soldaten die in 1944 in Geel-ten-Aart sneuvelden. Het kerkhof werd aangelegd en wordt onderhouden door de "Commonwealth War Graves Commission". Toegang via een afgeronde en ontdubbelde steektrap met centraal kruisbeeld. Verzorgd grasperk met in twee blokken van vijf rijen gegroepeerde graven met eenvoudige en gelijkvormige witstenen zerken.

Bron: KENNES H. & STEYAERT R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Steyaert, Rita