Pastorie Sint-Martinusparochie

Tekst van Pastorie Sint-Martinusparochie met tuin (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/472)

Tweelaags dubbelhuis van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien). Voortuintje en hoog ijzeren hek. Voorgevelordonnantie uit de 19de eeuw; cementbepleistering met schijnvoegen (eerste kwart van de 20ste eeuw). Rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels, bovenvensters in gecementeerde omlijstingen met oren en druiplijsten. Rechthoekige deur met bovenlicht. De beraapte westelijke zijgevel verraadt een oudere kern uit de tweede helft van de 18de eeuw. Overigens ook nog aangegeven door de twee schouderstukken links en rechts en geprofileerde kroonlijst onder recente goot; naast een later rechthoekig venster en zolderluik komen twee steekboogvensters voor in een omlijsting van gesinterde baksteen. Eénlaagse aanbouw rechts van twee traveeën onder zadeldak; gecementeerde voorgevel met twee rechthoekige vensters.

Auteurs:  d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle