Neoclassicistisch burgerhuis

Tekst van Neoclassicistisch burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4717)

Bepleisterde lijstgevel van vijf traveeën en drie bouwlagen, eenvoudig geritmeerd door rechthoekige vensters met lekdrempels. Gelede architraaf, fries met panelen en schilden onder de kroonlijst aangebracht in 1867 naar ontwerp van L. Baeckelmans in opdracht van P.C. Ommeganck.

Laat-classicistische poortomlijsting van blauwe hardsteen, geplaatst in 1834 ter vervanging van een vol-plastische barokpoort: Toscaanse pilasters op neuten, bekroond door eenvoudig entablement, in 1894 voorzien van een gebombeerd ijzeren balkonhek (vergelijk Keistraat nummer 50 en Sint-Pieter-en-Paulusstraat nummer 2). Aan weerszijden: houten winkelpuien van het "klassieke" type, toegevoegd in 1880 en 1887.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek