Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Tekst van Burgerhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4714)

Hoekhuis van twee verdiepingen onder pseudo-mansardedak met houten dakkapellen onder driehoekig fronton, waarvoor bouwtoelating van 1894 naar ontwerp van architecten J.B. Vereecken en zoon.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevels op arduinen plint, gemarkeerd door doorgetrokken lekdrempels, puilijst, kordons en kroonlijst met tanden en klossen.

Benedenverdieping verlevendigd met imitatievoegen. Bovenvensters in riemomlijsting met oren, bekroond door gestrekte waterlijst; borstweringen van de voorgevel opengewerkt met balusters. Zijgevel vrijwel blind.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossier 1894#1087.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek