Diephuis met trapgevel

Gecementeerde trapgevel (acht treden + aanzet overhoeks topstuk) uit de tweede helft van de 16de eeuw of de 17de eeuw, doch recenter aangepast (19de eeuw); drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (asbestleien).

Behouden muurankers met gekrulde spie. Rechthoekige vensters met (doorlopende) lekdrempels als 19de-eeuwse aanpassingen van de oorspronkelijke kruiskozijnen. Top gemarkeerd door verweerde waterlijsten: onder de onderste: Anno; verhoogd rondboogluik met sluitsteen tussen kloosterkozijnen en bekroond door oculus.

Op de begane grond vervangen getraliede rondboogvormige muuropeningen de voormalige kruiskozijnen, waarvan nog de druiplijsten resten.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek