Winkelhuis in eclectische stijl

Tekst van Winkelhuis in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4701)

Hoekhuis met afgeschuinde hoektravee, vier traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak (leien) met dakvensters, gebouwd in 1894 naar ontwerp van architect Joseph Schadde in opdracht van weduwe Louis Van den Bossche-Schadde (dochter).

Rode baksteenbouw, verlevendigd met blauwe baksteen en natuursteen. Lijstgevel horizontaal gemarkeerd door doorgetrokken dorpels, kordons en bakstenen banden. Steekboogvensters.

Fraaie houten winkelpui met neorenaissance wortelmotieven. Boven de deur een rechthoekig balkon met ijzeren leuning.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek