Art-nouveau burgerhuis

Tekst van Winkelhuis in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4700)

Breedhuis van één travee en vier bouwlagen onder zadeldak, gebouwd in art-nouveaustijl volgens bouwaanvraag van 1905 naar ontwerp van E. Pelgrims voor Stanislas Pauwels.

Baksteenbouw met verwerking van natuursteen. Drielichtsvensters, respectievelijk uitgewerkt met rondbogen op deelzuiltjes en rechthoekige en steekbogige vensters waarvan de dorpel geaccentueerd is door een uitgewerkte druipgleuf.

Middentravee van de derde bouwlaag verder gemarkeerd door een gebogen balkon met smeedijzeren leuning.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek