Sociale woonwijk

Groepering van sociale woningen, circa 1950 gebouwd door Maatschappij De Naastenliefde, nu Bouwmaatschappij De Noorderkempen, naar ontwerp van R.F. Van Roey. Twee aan twee gekoppelde seriewoningen met spiegelbeeldschema, ieder van twee traveeën en één bouwlaag onder hoog gemeenschappelijk zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) waarin grote centrale dakkapel; inspringende lagere annexen, eveneens gekoppeld en onder zadeldak, verbinden de woningen.

Bakstenen lijst- en zijpuntgevels met witgeschilderde begane grond en gepikte plint. Gevelafsluiting met muizentandfries. Rechthoekige vensters op leistenen lekdrempels, oorspronkelijk met houten ramen met kleine roedeverdelingen. Rechthoekige deuren in deels beschilderde, bakstenen omlijsting met sleutel. Latere aanpassingen.

Auteurs:  Plomteux, Greet