Rijhuis

Tekst van Winkelhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4684)

Rijhuis van drie traveeën en vier telkens in hoogte afnemende bouwlagen onder plat dak, in de cartouche van het bovenfronton gedateerd 1873 en volgens bouwaanvraag opgericht naar ontwerp van architect Guillaume L. Riquier-Winckelmans. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met behouden ordonnantie op bovenverdieping. Spiegelboogvensters in geriemde omlijstingen met lekdrempels; gelijksoortige deurvensters op de bel-etage, de middelste geaccentueerd door een driehoekig fronton met door lauweren omringde jaarsteen en stuttende consoles met acanthus-diamantkop en palmettenmotief uitlopend op nauwelijks gemarkeerde banden. Later aangebrachte houten winkelpui, doorlopend over belendend pand.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek