Tekst van Burgerhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4673)

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel van drie bouwlagen en drie verdiepingen onder pseudo-mansardedak (kunstleien) met houten dakkapellen, uit het vierde kwart van de 19de eeuw.

Horizontaal gemarkeerd door doorlopende lekdrempels en kordons. Rechthoekige bovenvensters in riemomlijsting met oren; paneel onder de lekdrempel; latere gewelfde ijzeren leuningen. Gevelbekroning door middel van gelede architraaf, fries met panelen en kroonlijst met tandlijst en consoles.

Gewijzigde begane grond: garagepoort met bovenlichten onder ijzeren I-balk (eerste kwart van de 20ste eeuw).

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek