Stadswoning

Heden breedhuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder zadeldak (pannen); gecementeerde lijstgevel met empire-inslag uit de eerste helft van de 19de eeuw, gemarkeerd door kordons vormende lekdrempels van arduin.

Rondboogvensters van de bel-etage met door imposten belijnde penanten; voorts rechthoekige bovenvensters met arduinen latei; S-vormige ijzeren leuningen op de derde bouwlaag. Hoge steunmuur met centraal steigergat onder de houten gootlijst (balkgat van vroegere geveltop?).

Houten winkelpui met neoclassicistische inslag uit het vierde kwart van de 19de eeuw of het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek