Burgerhuis met renaissancepoortje

Tekst van Neoclassicistisch burgerhuis met traditionele kern (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4644)

Breedhuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Banale gecementeerde lijstgevel met rechthoekige vensters voorzien van arduinen lekdrempels (19de eeuw).

Echter merkwaardig rondboogpoortje in renaissancestijl uit de eerste helft van de 17de eeuw in arduinen omlijsting met kwartholbeloop voorzien van sluitsteen, imposten en neuten; gestrekte tussendorpel; boogzwikken gevuld met driehoekige geprofileerde panelen, waarboven gestrekte waterlijsten.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek