Meergezinswoning

Tekst van Meergezinswoning in beaux-artsstijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4636)

Smal rijhuis van één travee en vier bouwlagen onder pseudomansardedak (leien en kunstleien), in het boogveld van de dakkapel gedateerd 1917.

Fraaie houten winkelpui op beschilderde plint van natuursteen. Bovenbouw met kalkzandstenen parement, afgelijnd door kolossale hoekpilasters met versierd kapiteel onder de uitgewerkte neorenaissance getinte modillons die de kroonlijst schragen.

Middentravee uitgewerkt als driezijdige loggia van twee verdiepingen steunend op zware consoles van de gebogen puilijst; bekronende balustrade voor de gekoppelde rondboogvormige deurvensters van de hoogste verdieping; lichte art-nouveau -invloed in het houtwerk der loggiaramen.

Gevelbeëindiging door middel van vermelde kroonlijst onder gebroken gebogen fronton en aansluitend mansardevenster tussen pilasters en gebogen fronton (met jaartal) en bolornament .

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek