De Gouden Ram

Dubbelhuis van zes traveeën en drie verdiepingen + insteek, onder mansardedak met houten dakkapellen. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met de tweede helft van de 19de-eeuwse bekleding in neoclassicistische stijl: uit deze periode dateren ook de fraaie dakkapellen met vleugelstukken en gebogen fronton.

Horizontaal gemarkeerd door doorlopende lekdrempels en door kroonlijst met tandlijst en klossen, gestut door platte consoles voorzien van een rozet. Rechthoekige vensters met gebosseerde penanten, op de insteek en de bel-etage bovendien verrijkt met drieledige sluitsteen, eveneens met rozet.

Merkwaardige (neo?)barokpoort, van blauwe hardsteen: geblokte rondboog op eveneens geblokte rechtstanden, verrijkt met rozetten, imposten, neuten en cartouche waarin vergulde ram; gevat in een rechthoekige omlijsting met vleugelstukken; zwikken met bladwerk; bekronende gekorniste gestrekte waterlijst.

Begane grond overigens recent aangepast met brede winkelramen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek