D'Oude Maelassyse

Stadswoning met gecementeerde trapgevel (zes treden + overhoeks topstuk), drie traveeën en drie bouwlagen + insteekverdieping onder zadeldak (Vlaamse pannen), daterend uit het derde kwart van de 16de eeuw, doch aangepast.

Renaissance-getinte arduinen rondboogvormige muuropeningen met sluitsteen en imposten op de begane grond. Gekoppelde rechthoekige bovenvensters met sporen van kwarthol geprofileerde omlijstingen. Toegevoegde arduinen lekdrempels (19de eeuw).

Drielichtsvenster en luikgat onder behouden waterlijsten in de verankerde top, bekroond met een overhoeks topstuk.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek