Neorenaissancehuis

Tekst van Hoofdcommissariaat van de Politie (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4621)

Neorenaissancehuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, roofing), een cartouche gedateerd 1879. Bak- en natuursteen. Drie middentraveeën uitgebouwd als middenrisaliet met door middel van afwisselende pilasters en kroonlijsten geordonneerde geledingen, uitlopend op een natuurstenen trapgevel die naar renaissancistisch patroon versierd wordt door rolwerk, vleugelstukken, lijsten, balustrades, medaillon en driehoekig fronton. Rondboogvormige benedenvensters en gelijksoortig bovenlicht van de rechthoekige deuren, ingewerkt in de uiterste linkse en rechtse travee. Voorts rechthoekige bovenvensters en gekoppelde rondboogvenstertjes in de top.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek