Traditioneel diephuis

Diephuis met gecementeerde en beschilderde trapgevel (acht treden + topstuk), van twee traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak (Vlaamse pannen), opklimmend tot de tweede helft van de 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw, doch aangepast in de 19de en de 20ste eeuw.

Bewaarde muurankers met krul, l-vormig in de top. Rechthoekige vensters met lekdrempels (19de eeuw); behouden kwarthol geprofileerde dagkanten op tweede bouwlaag, wijzend op vroegere kruiskozijnen. Rechthoekig luikgat met waterlijstje onder het overhoeks topstuk. Opmerkelijk is de puntgevel die onmiddellijk tegen de trapgevel schijnt aangebouwd te zijn (versteviging?). Recent verbouwde winkelpui bekleed met leisteen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek