Traditioneel hoekhuis

Hoekhuis in traditionele stijl met drie bouwlagen en zadeldak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Voorgevel: recent gedecapeerde en herstelde bak- en zandstenen lijstgevel met muurankers, op lage zandstenen plint. Volledig verbouwde benedenverdieping.

Aangepaste bovenvensters: uitgebroken kruiskozijnen en bijkomende arduinen lekdrempels (19de eeuw), maar resterend wigvormig ontlastingssysteem en muurbanden ter hoopte van de onder-, tussen- en bovendorpels (hoogste verdieping).

Geprofileerde daklijst onderbroken voor getrapt dakvenster, bekroond door overhoeks topfiaal; rechthoekig drielicht: breder en lager geplaatst luikgat geflankeerd door eenvoudige rechthoekige vensters. Onder het hijsbalkgat een blind uilengat. Zuidgevel: trapgevel. Noordgevel (kant Vleminckstraat): vrijwel blinde trapgevel met bakstenen parement en muurankers. Storende afvoerbuizen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek