Traditioneel breedhuis

Breedhuis van drie/twee traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Lijstgevel in traditionele bak- en zandsteenstijl uit de tweede helft van de 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw; gerestaureerd circa 1925 waarbij de bepleistering verwijderd werd maar de ordonnantie overigens behouden bleef; onlangs (begin 1976) nogmaals gerestaureerd: zandstenen plint werd vervangen door een bakstenen in zandstenen omlijsting, voorzien van keldergaten, laatstgenoemde gereconstrueerd naar een teruggevonden keldertrap; de kruiskozijnen van de begane grond werden gereconstrueerd en het ganse parement gereinigd. Bovenverdieping met bolkozijnen; hoger een bolkozijn tussen zijluiken.

Middentravee verhoogd in getrapt dakvenster met rechthoekig luik onder overhoeks topstuk. Rondboogdeur met geprofileerd beloop; diamantkopimposten en -sluitsteen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek